Téli takaró

Minden medencét vízzel kell teleltetni, függetlenül attól, hogy fóliás, csempés, feszített, vagy süllyesztett a medence. Télitakarós teleltetéssel megvédjük a medence burkolatát, illetve a medencében lévő vizet, így nem kell azt évente cserélni. 

Téli Takaró

Amennyiben a medencénk szakszerűen télitakaróval van téliesítve, abban az esetben biztosak lehetünk benne, hogy a medencénkben a tél nem fog kárt tenni. Télitakaró használatával megvédjük a medence testet illetve burkolatot fagykároktól, illetve a kosztól. Amennyiben letakarjuk a medencénket télen megvédjük a benne lévő vizet a szennyeződésektől, így nem kell minden éven vizet cserélnünk a medencénkben. Arról nem is beszélve, hogy télen a takaró nyújtotta esztétikus látványt élvezhetjük, a koszos poshadt víz látványa helyett.  

Minden télitakarót egyedileg tervezünk és gyártunk a különböző medencékre. Igény esetén színazonos vízzsákokat gyártva hozza, mely megakadályozza, hogy a takaró a vízbe csússzon.

Kevésbé esztétikus látvány, de mezőgazdasági fóliával is takarhatjuk medencénket, azonban a fóliát leterhelő kövek, illetve egyéb nehezékek megsérthetik a medence burkolatát, amennyiben azok megcsúszva beleesnek. Mezőgazdasági fóliával történő takarás esetén felhívjuk a figyelmet, hogy csupán egy szezont bíró termék, ellenben PVC télitakaróinkkal, melyek több tíz évig fogják tulajdonos és a medence érdekeit szolgálni.

A téli takarót mindig az adott medencére kell elkészíteni a helyi adottságok figyelembevételével, és ne feledjük: MINDEN medence letakarható.

 

Vízzsákkal rögzített téli takaró:
A takaró fólia úszik a vízen, és túlnyúlik a medence perem burkolat mögé. Ekkor nemcsak a medencét de a peremburkolatot is védi. A takaró anyaga általában un. kent PVC anyagból készül. Ez igen esztétikus, több színben kapható, viszonylag könnyű a súlya, egyszerű a tisztítása és az élettartama is igen hosszú. A fólia rögzítése vízzsákkal történik. Kialakításuk olyan, hogy feltöltéskor mindig marad annyi levegő a tömlőben, hogy a megfagyott víz ne szakítsa el. Duplatömlős kivitelben készülnek. Ez azért előnyös mert, ha az egyik véletlenül kiszakad a másik még biztonsággal rögzíti a takarót.

Hevederrel rögzített téli takaró:
Azokban az esetekben, amikor a medencetest kiemelkedik a környező talajból, nem mindig használható a vízzsákos rögzítés. Ekkor hevederrel tudjuk rögzíteni a takarót.

 

Nyitvatartás

Hétfő – Péntek
8:00 – 16:00

Szombat – Vasárnap
Zárva

Írjon nekünk!

Bármilyen kérdése van, kérem bátran vegye fel a kapcsolatot velünk!

Vagy keressen személyesen:
2049 Diósd ipar u. 13

Telefon : +36 23 545 310
E-mail : szavini@szavini.hu