Feszített víztükrű medence

 

 

Feszített víztükrű medence építésnél a leges legfontosabb, hogy olyan kivitelezőt válasszunk, aki érti a dolgát, hiszen a leges legfontosabb tulajdonsága a feszített víztükrű medencének, hogy a medence mindig tele van vízzel. Ezt azonban csak úgy tudjuk elérni, ha a kivitelezésnél nagyon gondosan figyelünk arra hogy a medence építésekor mindig a minimális 5mm-es értékhatáron belül maradjunk.

Feszített víztükrű medence esetén a medence alján helyezkednek el a vízbefúvók, a medence peremén egy vályúszerkezet húzódik, így a medence teljes kerületén érvényesül a víztisztítási funkció, így sokkal hatékonyabb a tisztítása, mint egy süllyesztett víztükrű medencének. Pont ezen funkció miatt közösségi medence estén csak és kizárólag feszített víztükrű medence építésére adják meg az engedélyt.

Feszített víztükrű medence esetén szükségünk van egy kiegyenlítőtartályra, illetve automata vízszintszabályozásra mely segítségével érjük el, hogy gyönyörűen feszüljön körben a medence vize.

Elbukó feszítés / Infinity 

Feszített víztükrű medence építésénél több lehetőség is válaszható. Mindig a helyi adottságok határozzák meg – illetve természetesen a megrendelő igényei- mely opciót válasszuk.

A feszített víztükrű medence önmagában egy különlegesség, azonban ez még tovább fokozható.

A feszített víztükrű medence egyik speciális fajtája az elbukó feszített medence, melyet nagyobb lejtésű területekénél ajánlunk. Ennek a típusnak a speciális tulajdonsága, hogy ez a feszített illetve süllyesztett víztükrű medence tulajdonságait egyaránt hordozza. Egyik oldalon ún. elbukó feszítést készítünk, melynek következtében optikailag eltűnik a medence vize. Gépészetét tekintve sima feszített víztükrű medencének kell tekinteni.

Rejtett feszítés

Másik speciális típusa a feszített víztükrű medencének az ún. rejtett feszített medence. Ez annyit jelent, hogy nem látszik a medence vályú szerkezetét takaró rács, hanem a vályú szerkezet fölé behozzuk a medence térburkolatát. Ennek következtében a burkolat „alá” befolyik a víz és sokkal elegánsabb külsőt kölcsönöz a medencénknek.

Nyitvatartás

Hétfő – Péntek
8:00 – 16:00

Szombat – Vasárnap
Zárva

Írjon nekünk!

Bármilyen kérdése van, kérem bátran vegye fel a kapcsolatot velünk!

Vagy keressen személyesen:
2049 Diósd ipar u. 13

Telefon : +36 23 545 310
E-mail : szavini@szavini.hu