Medenceépítés

 

A Szavini Pool Kft egyedileg épített medencék tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Ezen belül viszont legyen szó süllyesztett- vagy, feszített víztükrű, fóliás, vagy csempe burkolatú medencéről minden a profilunkba vág.

 

Vasbeton szerkezetű fóliaburkolatú medencék

Itt rögtön el kell oszlatnunk egy tévhitet, ez a fóliaburkolat nem egy “tejeszacskó” minőségű fóliából van, hanem egy erre a célra gyártott 1,5 mm vastag hálóerősítésű PVC lemezből áll. A fólia kapható minden színben, különböző mintákban, és akár különböző figurákat, mintákat és bordűröket lehet a burkolatra hegeszteni.
A szerkezet otthon is elkészíthető, zsaluköves vasbeton rendszerből épülhet. Nem követelmény a vízzáróság, mert azt a fóliaburkolat biztosítja, így lényegesen olcsóbb a kivitelezési költsége, mint bármely más medence esetén.
A gépészetet speciálisan a fóliaburkolatra gyártott szerelvényekből kell elkészíteni. Minden gépészeti szerelvénynek, élményelemnek létezik fóliaburkolatra alkalmas változata is, így a fóliás medencék ugyanazokat a szolgáltatásokat tudják adni, mint a lényegesen drágább kerámiaburkolatú társaik.

Előnyei:
– Viszonylag olcsó bekerülési ár
– Feszített, és süllyesztett kivitelre egyaránt alkalmas
– Kültéri és beltéri kivitelre egyaránt alkalmas
– Gyors kivitelezési idő, nincsenek hosszú technológiai szünetek
– Alakja szabadon választható
– Kicsi a karbantartási igénye
– A téli fagyos időjárást jól bírja
– Hosszú élettartamú
– Felújítás esetén egy-két napos munkával, csak a burkolatot kell cserélni

Vasbeton szerkezetű kerámiaburkolatú medencék

Ez egy drágább, de elegánsabb megoldás.

A vasbetonszerkezetet tanácsos szakemberrel elkészíttetni. Ennél a medencetípusnál a vasbetonszerkezetnek kell a vízzárást biztosítani, nem pedig a csempeburkolatnak, mivel ez erre a feladatra alkalmatlan. Egy rosszul megépített vasbeton szerkezet kijavítása utólagos injektálással, szigeteléssel megoldható, de ez igen drága eljárás.
A kerámiaburkolat felrakását ne bízza olyan vállalkozóra, aki nem jártas ebben az eljárásban. A betonfalra felrakott burkolatnak szigorúan betartandó rétegrendje van, csak speciálisan erre a célra gyártott segédanyagok, ragasztók használhatók fel, és az előírt technológiai időket is kötelezően be kell tartani.
Az így megépített medence hosszú élettartamú, igen esztétikus élményt jelent használójának.

Előnyei:
– Elegáns, esztétikus megjelenés
– Feszített, és süllyesztett kivitelre egyaránt alkalmas
– Kültéri és beltéri kivitelre egyaránt alkalmas
– Hosszú élettartam
– Alakja szabadon választható

Nyitvatartás

Hétfő – Péntek
8:00 – 16:00

Szombat – Vasárnap
Zárva

Írjon nekünk!

Bármilyen kérdése van, kérem bátran vegye fel a kapcsolatot velünk!

Vagy keressen személyesen:
2049 Diósd ipar u. 13

Telefon : +36 23 545 310
E-mail : szavinipool@gmail.com