Medence felújíítás

 

Előbb utóbb eljön a pillanat, mikor medencénkre ráfér a felújítás. Ennek lehet gépészeti meghibásodás, vízzárósági probléma, vagy akár új igények felmerülése az oka .

 

Medence felújítás

A medence felújítás leggyakoribb oka, hogy valamilyen meghibásodás következik be a medencénknél. Az egyik fő probléma, ha a medencénk elereszti a vizet. Ennek számtalan oka lehet, melyet két fő csoportba sorolunk.

Amennyiben gépészeti meghibásodás okozza a vízvesztést, akkor is két probléma lehet. Amennyiben a gépészeti helyiségben van csőtőrés, vagy egyéb meghibásodás, az könnyen orvosolható. Komolyabb a probléma, ha a bebetonozott csővezetéknél van csőtörés. Ebben az esetben bontás nélkül nem orvosolható a probléma.

Abban az esetben, ha nem gépészeti a meghibásodás, abban az esetben a medence vízzáró rétege a felújítandó.

Fóliaburkolatú medence esetén igen könnyű dolgunk van, a hiba könnyen fellelhető és amennyiben a fólia nem túl idős az könnyen javítható. Amennyiben medencénk 8-10 évnél idősebb célszerű azt újrafóliázni.

Csempés medence esetén igen nehéz orvosolni ezt a problémát. Korábbi csempeburkolat leverése után, a betont injektálni kell, majd újraszigetelni azonban ez a megoldás sajnos nem hoz biztos eredményt.

Az egyetlen biztos eredményt hozó módszert, ha a felújítandó csempés medencénket fóliaburkolattal látjuk el.

 

Feszített víztükrű medence választása magán medencék esetén a tulajdonos szabad döntése. Abban az esetben sem kell kétségbeesni, ha süllyesztett víztükrű meglévő medencénk van, hiszen az viszonylag egyszerűen átalakítható feszített víztükrű medencévé.

Első körben körbe levéssük a medence fejet, hogy a vályúszerkezet beépítése után a vízszint, pont a körülötte lévő területtel legyen egy vonalban.

Medence oldalába, illetve aljába bevéssük a szükséges szerelvényeket és csöveket.  Ezek után kőműves javító munkával fóliázható felületet biztosítunk, majd kifóliázzuk a medencét.

Nyitvatartás

Hétfő – Péntek
8:00 – 16:00

Szombat – Vasárnap
Zárva

Írjon nekünk!

Bármilyen kérdése van, kérem bátran vegye fel a kapcsolatot velünk!

Vagy keressen személyesen:
2049 Diósd ipar u. 13

Telefon : +36 23 545 310
E-mail : szavinipool@gmail.com