Youtube
Pinterest
Google+
Blogger
Twitter
Tweets by SzaviniKft
Flickr

Alapítva: 1993

Szavini Komplex Uszodatechnika Kft.

Redőnylamellás takaró

A redőnylamellás takaró a medencetakarók csúcsa, minden paraméterében a legjobb, és esztétikai megjelenése új távlatokat nyitott mind a medenceépítők, mind a belsőépítészek számára. Az egyetlen olyan medence takarófajta aminek a mozgatása emberi kéz érintése nélkül történik, így a kezelése igen kényelmes.

Igény szerint azonban a redőnylamellás takaró használata megoldható kézi mozgatással is.

Redőnylamellás takaró kézi hajtóművel

Redőnylamellás takaró kézi hajtóművel

Forradalmi újításnak számít, hogy a redőnylamellák végeinél lévő lezárókupakok könnyen cserélhetők, mert nem ezek biztosítják a vízzárást. Így, akár házilag is könnyen cserélhetők az esetleges helytelen használat következtében megsérült redőnyszálak.

Redőnylamella lezáró kupak

Redőnylamella lezáró kupak

 

Biztonság:

Biztonsági redőnylamellás takaró

Biztonsági redőnylamellás takaró

Biztonsági takaróként is alkalmazható a redőnylamellás takaró, és a legszigorúbb szabványokat is teljesíti, amennyiben a medence falára a vízvonal alatt rozsdamentes acél kapaszkodót szerelünk, vagy a medence falába beépítünk egy olyan vállat amire adott esetben a takaró széle rá tud támaszkodni.

Telepítés:

Célszerű a redőnylamellás takarót már a medence tervezési időszakában elhatározni, mert akkor az építés során figyelembe lehet venni a szerkezet beépítésének kritériumait. A redőnylamellás takarót utólag is be lehet építeni, de ilyenkor már a legtöbb esetben kompromisszumot kell kötnünk. Minden redőnylamellás takarót az adott medencére, a felhasználó igényeinek maximális figyelembevételével tervezzük, és kivitelezzük.

Karbantartás:

A redőnylamellás takaró különösebb karbantartást nem igényel. A redőnyszálakra kirakódott vízkövet rendszeresen le kell takarítani, általában évente kétszer. A vízkőkiválást megfelelő vegyszerrel csökkenthetjük, de megszüntetni nem tudjuk. Különösen kültéri medencék esetén a redőnylamellákra ráhullott szennyeződéseket le kell takarítani, mert a szerves anyagok a redőny elszíneződését okozhatják. A meghajtó szerkezet nem igényel különösebb karbantartást, de célszerű legalább két évente szakemberrel felülvizsgáltatni. A PVC redőnylamellában a jégeső kárt okozhat.

Biztonsági előírások:

A redőny mozgatásának teljes időtartamára a kezelőnek vizuális rálátásának kell, hogy legyen a medencére. Ez idő alatt a medencében tartózkodni szigorúan tilos.

Miért döntsön a redőnyös medencefedés mellett?

Legyen szó otthoni, szállodai vagy uszodai medencékről, ahhoz, hogy vizük mindig kifogástalanul várja a fürdőzőket, nemcsak a megfelelő tisztítószerekre van szükség, hanem medencefedésre is, hiszen nemcsak különböző baktériumok szennyezhetik a vizet, hanem külső, fizikai tényezők is, például a lehullott falevelek. Ennek megfelelően a medence tulajdonosának gondoskodnia kell a takarásról, erre pedig a legkiválóbb megoldás a redőnyös medencefedés.

A redőnyös medencefedés, ahogy a nevéből kikövetkeztethető, védelmet biztosít a víznek, ennek köszönhetően a szennyeződések nagy része nem kerülhet a vízbe. Természetesen ez nemcsak a víz tisztasága érdekében fontos, hanem a medence körül közlekedők biztonságának érdekében is, hiszen mindenki tudja, elég egy rossz lépés a nedves medenceparton, és máris megtörténik a baj.

A redőnyös medencefedés egyszerű használatot és esztétikus látványt biztosít, valamennyi előírásnak tökéletesen eleget tesz.

Biztonság, stílus és tisztaság egyszerre, ezt garantálja a redőnyös medencefedés! Ha további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal!

Miért döntsön a redőnyös medencefedés mellett?

A redőnyös medencefedés előnyei

Akinek van medencéje, vagy tervezi, hogy hamarosan építtet egyet, annak tudnia kell, hogy a medencét takarni, karbantartani, óvni is kell. A medencében lévő vizet anélkül is tisztán tarthatjuk, hogy állandóan leengednénk és újratöltenénk. Egy minőségi medence takarással nem csak tiszta maradhat a medence vize, de a hőmérséklete is kellemesebb lesz.

A redőnyös medencefedés ma az egyik legkorszerűbb módja a medencék lezárásának. A lamellás rendszerek közül mi többféle beépítést is ajánlunk, amikkel ráadásul energiatakarékos medence üzemeltetés érhet el. Lamellás rendszereinkről büszkén elmondhatjuk, hogy saját fejlesztések, és minden tekintetben megfelelnek a legszigorúbb EU szabványoknak!

A redőnyös medencefedés egyik nagy pozitívuma a lamellás felépítésében rejlik, ami lehetővé teszi, hogy tökéletes hő- és páraszigetelő rendszert alkothasson a medence vize felett. A lamellák tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz, a vízfelszínen úszva gátolják a párolgást, adott esetben melegítve a vizet.

Amennyiben érdekli a redőnyös medencefedés, bővebb tájékoztatásért keressen minket megadott elérhetőségeinken!

A redőnyös medencefedés előnyei