Youtube
Pinterest
Google+
Blogger
Twitter
Tweets by SzaviniKft
Flickr

Alapítva: 1993

Szavini Komplex Uszodatechnika Kft.

Biztonsági takarók

Biztonsági takarók:

Európában jelen pillanatban egyedül Franciaországban kötelező minden magántulajdonú úszómedencét ellátni biztonsági berendezéssel, ami megakadályozza, hogy a használaton kívüli medencébe valaki beleessen, és így balesetet szenvedjen.

Sajnos hazánkban is történt már halálos gyermekbaleset a házi úszómedencékben. A felügyelet nélkül hagyott gyermek könnyen beleeshet a vízbe, de kedvenc háziállataink sincsenek biztonságban a medence környékén. A vízbe került kutya, macska nem képes önerejéből kimászni a medencéből, és segítség hiányában bizony elpusztul.

A biztonsági takaró használatával mindez megakadályozható.

A biztonsági medencetakaró kritériuma, hogy egy 50 kg-nál könnyebb gyermeket, vagy állatot a takarónak biztonságosan, és sérülésmentesen meg kell tartania. Továbbá az is követelmény, hogy a bajba jutott segítségére siető felnőttet is meg kell tartania oly módon, hogy az bármely irányban el kell tudnia hagyni a medencét. Ekkor már a takaró szerkezetének deformálódása megengedett.

A közismert solár, és thermo takaró nem tölt be biztonsági funkciót, sőt bizonyos esetekben hátrányos is a használata, hiszen ha valaki ráesik és belegabalyodik a takaróba, igen veszélyes helyzet alakulhat ki.

A biztonsági takaróknak, amik teljesítik a fenti kritériumokat három típusa ismert:

  • merevített
  • sínben futó
  • redőnylamellás

Annak ellenére, hogy a takarók egy kisgyermek súlyát biztonsággal elbírja, soha sem szabad kisgyermeket felügyelet nélkül a medence közelébe engedni.

Végezetül ne feledjük, lehet, hogy a biztonsági takarók többletkiadást jelentenek a medence üzemeltetésénél, de az emberélet sokkal drágább.