Youtube
Pinterest
Google+
Blogger
Twitter
Tweets by SzaviniKft
Flickr

Alapítva: 1993

Szavini Komplex Uszodatechnika Kft.

Medence karbantartás

medence karbantartás

Bizony hamar rádöbbenünk, hogy a frissen birtokba vett medencében nem csak, fürdeni kell, hanem a tisztításra, karbantartartásra is sok gondot kell fordítani, vagyis a medencét üzemeltetni kell.

A medencében kétféle mechanikai szennyeződés van. Az egyik úszik a víz tetején – ezt általában a szkimmer, vagy a feszített víztükrű medence bukóéle hamar letisztítja -, a másik a medence aljára lesüllyed, ezt már csak víz alatti porszívóval lehet kitisztítani.

A medence tisztítórendszerébe bekerült szennyeződést a rendszer kiszűri, de ez csak a mechanikai szennyeződésekre vonatkozik. Ezzel párhuzamosan a medence vizét kémiailag is meg kell szűrni. Erre valók a speciális uszodavegyszerek, amiket pontos mérések alapján kell a vízbe juttatni.

Az üzem közbeni apróbb javításokat is el kell végezni.
A tél beállta előtt a kültéri medencéket téliesteni kell, illetve tavasszal újra üzembe kell helyezni őket.

A medence üzemeltetése során két fajta munkát kell elvégezni:

  • Karbantartást amit a medence használata közben végzünk

  • Téliesítés amit a kültéri medence leállításakor végzünk, valamint ide tartozik természetesen a tavaszi üzembe helyezés is

A medence üzemeltetéséből azokat a munkákat melyeket a medence használata közben kell elvégezni KARBANTARTÁSNAK, míg a medence leállításokat kell elvégezi TÉLIESÍTÉSNEK hívjuk.