Youtube
Pinterest
Google+
Blogger
Twitter
Tweets by SzaviniKft
Flickr

Alapítva: 1993

Szavini Komplex Uszodatechnika Kft.

Cégünkről

A Szavini Kft. 1993-ban alakult, egy alig 15 m²-es alagsori helyiségben, úszómedencék, és azok tartozékainak tervezésére, kivitelezésére.
Alapító tagjai vagyunk az 1999 óta működő Magyar Uszodatechnikai Egyesületnek.

Az uszodatechnika iparban számos szakterület létezik, de már kezdő vállalkozásként tisztában voltunk azzal, -és ezt az elvet azóta is valljuk-, hogy mindenben tökéleteset alkotni lehetetlen, ki kell választani azokat a tevékenységi köröket, amikben a legjobbak akarunk lenni, és azokat kell tökéletesíteni. Éppen ezért kezdettől fogva nagy hangsúlyt fektettünk az innovációra.

Sok -Nyugat-Európában vagy Amerikában már bevált- technológiát próbáltunk ki, és fejlesztettük tovább azért, hogy a helyi igényeknek, és viszonyoknak a legmegfelelőbb megoldásokat tudjuk kínálni ügyfeleinknek.
Elsőként vezettük be Magyarországon a helyszíni fóliaburkolat készítésének technológiáját, és ezzel párhuzamosan elkezdtük a zsalukőből készített vasbeton szerkezetű fóliás medencék kivitelezését, és népszerűsítését.

Szintén elsőként építettünk a hazai piacon előre gyártott PVC vályúszerkezet felhasználásával fóliaburkolatú feszített víztükrű medencéket. A kiváló minőségét, az azóta már szabadalmaztatott Szavini technológia biztosítja.

A fóliázásban szerzett tapasztalatainkat kamatoztatjuk egyéb helyeken is. Számtalan épületet, kerti tavat, ivóvíz- és ipari víztározót, híg trágyalé tárolót, ipari hűtőtornyot szigeteltünk már ezzel a technológiával.

Persze az eltelt idő alatt többen követtek minket, de a piacvezető pozíciónkat továbbra is megtartottuk.

Másik fő szakterületünk a medencetakarók tervezése, és gyártása. Ennek a régebben kicsit mostohán bánt területnek ma kiemelkedő jelentősége van a medenceiparban. Egyfelől az egyre dráguló energiaárak, másfelől a sajnálatos gyermekbalesetek irányították rá a figyelmet.

A medencetakarók összes fajtáját gyártjuk, solár, thermo, redőnylamellás, téli, biztonsági, és pezsgőmedence takarók formájában. Az összes takaró saját tervezésű, kipróbált termék.
A takarók mozgatásához szükséges tekerőszerkezetek szintén saját fejlesztésű darabok. Működnek kézi, és motoros hajtással egyaránt, víz feletti, és víz alatti kivitelben.
Medencetakaróink a létező legszigorúbb biztonságtechnikai szabványnak is megfelelnek.

Az új telephelyünk felépítésével megteremtettük a lehetőségét a nagy közösségi medencékre való takarók gyártásának is.

Az eltelt idő alatt tökéletesen elsajátítottuk a kerámiaburkolatú medencék építési technológiáját is, így a medenceipar minden területén, a hozzá kapcsolódó rokonszakmákat is beleértve generál kivitelezésben vállaljuk a munkákat, de továbbra is valljuk azt az elvünket, hogy az olyan területeken, ahol vannak nálunk jobb szakemberek, velük kooperálva végezzük el a feladatokat.
2006-ban elnyertük a Magyar Uszodatechnikai Egyesület által kiírt „Év medencéje” pályázaton egy I. és egy II. helyezést.

Játéknak látszik talán, de mi komolyan vesszük, hogy gyártunk speciális vízben használatos játékokat, és oktatási segédeszközöket egészséges, és vak gyermekek számára. Ez utóbbiakkal a Vakok és Gyengénlátók Általános Iskoláját támogatjuk. Ilyen játékainkra kaptuk meg 1999-ben a BNV-n a Gazdasági Minisztérium Ipari Formatervezési Nívódíját, 2000-ban pedig a BNV-n a vásári nagydíjat.

 

Szamos József
tulajdonos ügyvezető igazgató

Szabó Árpád
tulajdonos ügyvezető igazgató